Slik utvikler du en strategi for sosiale medier

Virksomheter over hele verden setter sin lit til sosiale medier for å få kontakt med kundene sine.  Synergy-virksomheten din er intet unntak, og du kan dra fordeler av å bruke disse gratis markedsføringsverktøyene til å utvide rekkevidden!  

Sosiale medier er, når vi skal være helt ærlige, intet mindre enn overveldende for dem som prøver å kile sin virksomhet inn i nettverkskretser på Facebook og Twitter. Det tar tid, prøving og feiling, og ikke minst en solid strategi, for å bli en guru på sosiale medier.

To av Synergys fremste ledere i Europa, Eric og Kati Gammals, stolte sterkt på sosiale medier for å oppnå sin grad innen selskapet.


«Profesjonell nettverksmarkedsføring handler også om å dele informasjon og spesielt personlige hendelser, brukeranbefalinger, bilder og generelle livsstilsaker,» sa Kati. «Tradisjonelt salg fungerer ikke på sosiale medier, men nettverksmarkedsføring er helt ideelt, fordi det handler om å dele informasjon og ikke reklamere.»

Her er noen velmente råd å huske på når du benytter sosiale medier med Synergy-virksomheten din:

Lær publikummet ditt å kjenne. Før du tenker på å legge ut innhold på sosiale medienettsider, bør du ha et levende bilde av den ideelle Synergy-kunden klart foran deg. Når du har pekt ut hvilket publikum du sikter mot, kan du levere innlegg på sosiale medier som passer for disse personenes utfordringer, behov og motivasjon. Det er også viktig at du tar i betraktning hva slags innhold de mest sannsynlig vil dele med sine kontakter på sosiale medier. Finn og spar på kilder som gir troverdig informasjon vedrørende din nisje. Jo mer du vet om publikummet og nisjen din, og jo mer du leser om relaterte emner, jo enklere blir det å legge inn relevant, oppmerksomhetsfangende innhold.

Vær oppfinnsom. Markedsføring på sosiale medier skriker etter kreativitet. Begynn å se på virksomheten din og de produktene du vil selge med nye øyne. Hold alle ideene dine for innholdet på ett sted. Du kan legge til og trekke fra på listen etter hvert. Gjennom innleggene dine kan du koble publikummet til relaterte nettsider og blogger. Det er imidlertid viktig at du ikke kjører deg fast i én bestemt innholdsform og faller tilbake på disse innleggstypene. Introduser publikummet ditt til nye kommunikasjonsmåter ved å gi koblinger til nettseminarer, podcaster, PowerPoint-presentasjoner, elektroniske tidsskrifter og videoer.

«Vi har Facebook-grupper for forretningsgründere, og vi bruker hovedsakelig denne gruppen for å dele informasjon,» sa Eric. «Vi deler dokumenter, bloggnyheter, suksesshistorier, timeplaner for møter og nettseminarer og anerkjennelser på pin-nivå innen vår Facebook-gruppe. Det er en bra måte å holde alle oppdatert på.»

Bruk bilder. De ufattelig store mengdene av innhold på sosiale medier fanger inn kundenes oppmerksomhet fra alle vinkler. Hvordan vil du stikke deg ut? Prøv å supplere hvert innlegg med et klart, profesjonelt og iøynefallende bilde. Enten du legger inn et bilde du fant på nettet eller et bilde du selv har tatt, må du passe på at det er et fargebilde av god kvalitet.

Vær konsekvent. Dette er enkelt. Gjør sosiale medier til en del av din daglige rutine. Undersøkelser viser at småbedrifter med vellykkede sosiale medienettsider bruker ca. én time på å oppdatere sine Facebook- og Twitter-sider med nye innlegg hver dag.  Det å bruke hele dagen på sosiale medier vil ikke være avgjørende for en vellykket virksomhet, men å vie en liten del av dagsprogrammet til å legge ut relevant, oppmerksomhetsfangende innhold, vil skape interesse og kanskje hjelpe deg til å komme i kontakt med nye folk.

«Det er mye enklere å bygge opp en Synergy-virksomhet når det finnes verktøy i form av sosiale medier som Facebook, YouTube og LinkedIn,» sa Eric. «Vår rolle er å dele informasjon og gi opplæring. Verktøy i form av sosiale medier gir oss god støtte til å gjøre det. Sosiale medier gjør verden mindre og global forretningsvirksomhet lettere.»

«Vi bruker Facebook daglig,» sa Kati. «Dette nettstedet gjør det svært enkelt og raskt å svare på spørsmål og dele nyheter, artikler, bilder, videoklipp, foruten å ta del i samtalene som foregår.»

I nåtidens digitalalder er det helt avgjørende å skape et nettbasert samfunn. Veksten du vil se i din Synergy-virksomhet kan bli eksponensiell idet du prioriterer sosiale medier i virksomheten din.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us